+31 (0)85 - 064 07 41 - wij staan altijd klaar voor advies
Menu
0 Producten - 4,95 Verzendkosten€ 0,00
Bestelling afronden
Wij hebben extra aandacht voor jouw veiligheid en hygiëne i.v.m. COVID-19. Lees meer >

Klantenservice: Garantie

Terug naar overzicht

Service Aanvraag

Mocht u onverhoopt toch een klacht of serviceaanvraag hebben, dan kunt u onze klantenservice een e-mail sturen met daarin de vermelding van uw ordernummer en de klacht. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Omruilgarantie

90 dagen omruilgarantie
  Wij krijgen als beddenspeciaalzaak/webwinkel steeds vaker de vraag van onze klanten of wij ook een proefperiode kunnen aanbieden aan de klant, omdat u in een paar minuten proefliggen in de winkel natuurlijk nooit de garantie heeft dat slaapsysteem na een paar uur/dagen ook even comfortabel ligt als u had gehoopt.

  Onze zéér vakbekwame slaapadviseurs zijn zéér ervaren in het adviseren van een slaapadvies dat perfect op uw persoonlijke wensen/eisen is afgestemd. Wij hebben een klant tevredenheids percentage van 97% (wat bovengemiddeld is). Wij zijn zo zeker van ons advies dat wij u als onze klant een schriftelijke "Slaapgarantie" geven bij aankoop van een slaapsysteem. U kunt er dus zeker van zijn dat de investering die u doet voor uw slaapcomfort niet tot een teleurstelling zal leiden. 

  Hieronder vindt u onze voorwaarden om gebruik te kunnen maken van onze "90 Dagen Omruilgarantie". 

  Algemene voorwaarden 90 dagen omruilgarantie:
   Deze omruilgarantie geldt op de gehele collectie matrassen en kernen van Luxebedden.be, met uitzondering van showroommodellen.

   Luxebedden.be geeft GEEN geld terug. Wij gaan samen met u op zoek naar een matras en/of kern dat wel past bij uw wensen en voorkeuren. 
   U kunt tot maximaal 90 dagen vanaf levering aanspraak maken op onze omruilgarantie, u dient de/het boxspring/matras/slaapsysteem wel minimaal 30 dagen te hebben uitgeprobeerd. Uw lichaam heeft namelijk de tijd nodig om te “wennen” aan het nieuwe slaapsysteem.
  • Bij gebruik van de omruilgarantie brengen wij €60,- aan servicekosten in rekening.
   Indien dit niet nodig is voor de bevordering van het slaapcomfort, kan Luxebedden.be ervoor kiezen om alleen een onderdeel van het slaapsysteem te vervangen (bijvoorbeeld alleen de matrassen als u bodems en matrassen heeft aangeschaft)
   Wanneer u een complete boxspringset hebt aangeschaft en hier niet tevreden over bent, verbeteren we uw ligcomfort door de matrassen en/of kernen om te ruilen. De complete boxspringset kan niet kosteloos worden omgeruild. 
   U heeft als klant één maal de mogelijkheid op onze 90 dagen omruilgarantie.
   De omruilgarantie is niet overdraagbaar op derden. 
   De omruilgarantie is niet van toepassing op een topmatras, ook wel topper genoemd. 
   Als u gebruik maakt van onze omruilgarantie dienen de nieuwe matrassen en/of kernen minimaal dezelfde waarde te vertegenwoordigen als het ingeruilde artikel (het nieuwe artikel mag uiteraard wel een hogere waarde hebben)
   U bent verplicht het nieuwe slaapsysteem bij Luxebedden.be aan te schaffen, wij geven immers geen geld terug. Dit moet echter dankzij ons grote assortiment geen probleem zijn.
   Als het om te ruilen artikel beschadigd/bevuild/kapot is vervalt deze garantie, tenzij wij u de mogelijkheid bieden om een vergoeding te betalen voor de geleden schade. Zo kunnen wij het artikel eventueel alsnog herstellen/repareren/reinigen. 
   Als een artikel met een bepaalde korting/actie is gekocht, heeft u geen recht op korting op het nieuwe artikel. Dit is wel mogelijk als met terugwerkende kracht de korting van het om te ruilen artikel weer wordt verrekend (dit om te zorgen dat u geen korting op korting krijgt).
   Het slaapsysteem dient door Luxebedden.be geadviseerd te zijn, en niet op basis van het advies van een ander bedrijf (wij staan niet garant voor het slaapadvies van een ander). U kunt te allen tijde bij ons in de showroom een passend slaapadvies laten aanmeten door één van onze gespecialiseerde slaapadviseurs. 
  • Indien u het slaapsysteem online heeft aangeschaft en gebruikt wenst te maken van de omruilgarantie dan dient u hiervoor naar één van onze fysieke winkels te komen. De reden hiervoor is dat onze slaapadviseur u dan kan voorzien van juist advies.

  Indien per telefoon of per email is overeengekomen met één van onze slaapadviseurs kan door Luxebedden.be op deze voorwaarde wel een uitzondering gemaakt worden

Garantie op de producten


Jouw wettelijke rechten

De Nederlandse wetgeving biedt je bepaalde wettelijke rechten voor het geval dat de geleverde producten niet aan de overeenkomst voldoen. De onderstaande garantiebepalingen laten deze wettelijke rechten onverlet en houden dus geen beperking van jouw wettelijke rechten in.

 

CBW-garantieregeling

De in de CBW-voorwaarden opgenomen garantieregeling is van toepassing op uw aankoop. Boven op deze garantie kunnen extra garanties van Luxebedden.be gelden.

 

Voorwaarden voor garantie

Je mag verwachten dat de geleverde producten de eigenschappen bezitten die voor een normaal gebruik daarvan nodig zijn en waarvan je de aanwezigheid niet hoeft te betwijfelen. In overleg met Luxebedden.be kan bij het sluiten van de overeenkomst schriftelijk vastgelegd worden dat de geleverde producten ook de eigenschappen moeten bezitten die nodig zijn voor een bepaald bijzonder gebruik ervan. In dat geval mag je ook verwachten dat de geleverde producten de eigenschappen bezitten die voor dit bijzondere gebruik nodig zijn en gelden de wettelijke rechten die de Nederlandse wetgeving je biedt ook voor het ontbreken van eigenschappen die nodig zijn voor dit overeengekomen bijzondere gebruik. Luxebedden.be kan in dat geval echter wel bepalen dat de onderstaande aanvullende garantietermijnen en -bepalingen niet gelden voor het ontbreken van deze eigenschappen. Dit wordt schriftelijk vastgelegd bij het sluiten van de overeenkomst.

Als een geleverd product niet aan de hiervoor bedoelde verwachtingen voldoet, gelden de wettelijke rechten die de Nederlandse wetgeving je biedt.

Om aanspraak te maken op de garantie, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:
• Je kunt aantonen dat je bij Luxebedden.be een aankoop hebt gedaan. Luxebedden.nl kan enkel service verlenen mits de originele factuur voorgelegd kan worden, deze dient derhalve goed bewaard te worden. De garantieperiode is beperkt tot het leven van de eerste originele koper.
• Het product is onbeschadigd en schoon.
• Je gebruikt het product volgens de meegeleverde instructies. Aanspraken op garantie voor gebreken/beschadigingen die zijn ontstaan door ondoelmatig handelen (bijvoorbeeld door overbelasting), verkeerd of onoordeelkundig gebruik of door normale slijtage, worden uitgesloten.
• Je stelt Luxebedden.nl binnen een gepaste tijd nadat je een gebrek hebt ontdekt op de hoogte door contact op te nemen met de Klantenservice of door een e-mail te sturen naar contact@luxebedden.be.

Indien er sprake blijkt te zijn van materiaal- of fabricagefouten, zal het daaruit voortvloeiende defect hersteld worden volgens de Luxebedden.be garantievoorwaarden. Indien een defect niet hersteld kan worden, wordt het product conform de voorwaarden vervangen door hetzelfde of, indien dat niet meer leverbaar is, door een gelijkwaardig product. 

Verder gelden de voorwaarden die hieronder zijn vermeld.

 

Ingangsdatum garantie

De garantietermijn gaat in op de factuurdatum van de factuur welke je bij levering ontvangt.

 

Garantie op boxsprings

Alle Luxebedden.nl boxsprings genieten een garantie van 25 jaar op veer- en framebreuk.

 

Garantie op matrassen en topmatrassen (aanvullend)

Aanvullend op de CBW voorwaarden hanteert Luxebedden.be een 5-jarige afbouwende garantie voor matrassen en topmatrassen. Deze zijn actief indien de onderhoudsadviezen van Luxebedden.be, waaronder het gebruik van een kwalitatief hoogwaardige molton, correct gevolgd zijn en dat sprake is geweest van normaal huishoudelijk gebruik.

1ste jaar:    volledige garantie op basis van de CBW-voorwaarden
2e jaar:       volledige garantie op basis van de CBW-voorwaarden
3e jaar:       40% afschrijving 
4e jaar:       60% afschrijving 
5e jaar:       80% afschrijving 
na 5 jaar:    100% afschrijving

Alle afschrijvingen worden gebaseerd op het huidige prijzenpeil.

 

Garantie op motoren, accessoires, dekbedden en kussens

Op motoren, accessoires, dekbedden en kussen wordt de CBW garantie geboden.

 

Garantie op showroommodellen

Op showroommodellen wordt 2 jaren (gelijkmatig) afbouwende garantie geboden op verborgen gebreken. Op veer- en framebreuk geldt voor showroommodellen een 5 jaren (gelijkmatig) afbouwende garantie. Deze garantie is niet van toepassing op het uiterlijk of eventuele beschadigingen aanwezig bij aflevering of afname van het product. De hardheid van de matrassen kan nooit aangepast worden bij showroommodellen.

 

Garantie op verkleuring

Indien het verkleuren van hout, textiel, vezelstoffen en leder, alsook het “werken” van hout, voor zover deze verkleuring of dit werken vanuit technisch oogpunt niet te voorkomen zijn, valt deze buiten de garantie.

 

Overige garantiebepalingen

Wanneer een onderdeel wordt gerepareerd of vervangen binnen de garantieperiode, dan geldt voor dit onderdeel de nog resterende garantieperiode van het complete product. Dit geldt eveneens wanneer het complete product vervangen is.
• Matrassen en topmatrassen: bij normaal gebruik is een plaatselijk hoogteverlies (contourvorming) van 1,5 tot 2 cm een acceptabel verschijnsel en een dergelijk hoogteverlies valt derhalve buiten de garantie.
• Matrassen en topmatrassen kunnen een afwijking vertonen in lengte- en breedtemaat tot 2cm van de originele maatvoering.
• Boxsprings, matrassen en topmatrassen verliezen door de jaren heen en bij normaal gebruik tot 15% van hun vorm en ondersteuning, dit verlies is normale slijtage en valt derhalve niet onder de garantievoorwaarden.

Bij vragen, opmerkingen en klachten kun je contact opnemen met onze Klantenservice.

 

Geen garantie

Er kan geen aanspraak gemaakt worden op garantie voor producten die niet bij Luxebedden.be zijn aangekocht.